Fem tips från vår byggfirma i Härjedalen innan du målar om hemma

Att måla om hemma är ett säkert sätt att öka trivseln för de boende. En del väljer att måla om själv medan andra känner sig tryggare med att anlita vår byggfirma i Härjedalen som har professionella målare. Här får du 5 tips inför att du ska måla om din bostad.

Om du ska måla om hemma är det en del saker som kan vara bra att känna till så att arbetet kan utföras med bra kvalitet och få en lång livslängd. Är du lite händig, har tiden och känner dig motiverad så kan du utföra arbetet själv. För att erhålla ett bra resultat krävs det att du använder dig av rätt material och är noggrann. Vill du istället få professionell hjälp kan du kontakta vår byggfirma i Härjedalen som utför allt inom bygg.

 

Fem tips från vår byggfirma i Härjedalen

  1. När du ska måla om hemma är förarbetet A och O om du vill få ett hållfast resultat med en lång livslängd. Desto bättre förarbete desto bättre blir slutresultatet. I förarbetet ingår täckning och maskering av lister, karmar och andra fastmonterade detaljer. Underlaget behöver skrapas helt rent från löst sittande färg och spacklas så att det inte finns några ojämnheter. Räkna med att cirka 70 % av den totala arbetstiden går åt till förarbetet.
  2. Det är viktigt att du använder rätt grundfärg och täckningsfärg för att få ett bra resultat. Du kan normalt inte använda takfärg för väggar och tvärtom. I badrum ska du välja en färg som är godkänd för användning i våtrumsutrymmen och med rätt skyddsklass.
  3. Använd rätt verktyg vid målning så att arbetet dels blir bra utfört och dels kan utföras effektivt.
  4. Saknar du tiden för att måla själv eller vill du vara helt säker på att arbetet utförs snabbt, korrekt och med högsta kvalitet så är det tryggast att anlita en professionell målare.

 

Vår byggfirma i Härjedalen kan hjälpa dig med din målning

Norsbro Bygg & Entreprenad är en byggfirma i Härjedalen som utför tjänster åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi har yrkesutbildade hantverkare som bland annat målare, plattsättare och snickare från Härjedalens kommun. Det innebär även att vi kan erbjuda dig en helhetslösning då du ska genomföra en större renovering. Du kan kontakta oss genom vårt formulär på sidan för att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan höra dina önskemål, bistå med råd och sedan lämna ett prisförslag för ditt byggnadsarbete.