Vårt byggföretag i Funäsdalen reder ut skillnader på olika husgrunder

När du ska välja en husgrund för din nya byggnad finns det flera saker som du behöver ta hänsyn till och som påverkar ditt val. Tryggast är att anlita vårt byggföretag i Funäsdalen som kan bistå med konsultation kring din husgrund. Läs om olika husgrunder här.

När du ska bygga ett nytt hus eller sätta upp en tilläggsbyggnad på din tomt behöver du ha en husgrund där du kan placera din nya byggnad. En husgrund krävs så att din byggnad står stabilt men även för att ge din byggnad ett skydd mot fukt. Om du vill få hjälp med att bygga en husgrund kan du kontakta oss på Norsbro Bygg & Entreprenad som är ett byggföretag i Funäsdalen som är specialister på husgrunder och markentreprenad.

 

Skillnader på olika husgrunder

Det finns flera husgrunder att välja mellan och som har olika egenskaper. Du kan rådfråga vårt byggföretag i Funäsdalen om vilken husgrund som passar din byggnad bäst.

 

Platta på mark

En gjuten betongplatta direkt på marken är vanligt att använda om du ska bygga en byggnad utan bärande bjälklag. När du gjuter en platta så börjar du först med att dränera under grunden och sedan läggs isolering på marken och slutligen gjuts plattan ovanpå isolering. Det finns flera fördelar med att välja en platta som husgrund som exempelvis att du får högre i tak, att värmeförlusterna är minimala och att risken för att huset ska utsättas för sättningar är små.

 

Krypgrund

En krypgrund är billigare än en betongplatta då de går åt mindre mängd material. Med en krypgrund får du ett tomt utrymme mellan marken och huset som ofta används för installationer av VVS. En krypgrund är vanligast att använda då du ska bygga ett hus som har bärande bjälklag, vilket är fallet då du köper ett modulhus som är tillverkat på en fabrik. 

 

Källargrund

En källargrund består av en gjuten betongplatta som är nedsänkt i marken och som har väggar i ståhöjd som delvis ligger under mark. En källargrund kan du välja om du vill få extra utrymme för exempelvis installationer av varmvattenberedare, värmesystem eller om du vill inreda din källare så att den kan användas som tvättstuga eller hobbyrum. När du väljer en källargrund är det viktigt att det finns en bra dränering och ett skydd mot radon. Ska du inreda källaren behöver du även isolera källarväggarna.

 

Vårt byggföretag i Funäsdalen är proffs på husgrunder

Norsbro Bygg & Entreprenad utför alla typer av tjänster inom byggbranschen som exempelvis anläggning av husgrunder, nybyggnation och renoveringar. Vi har yrkesutbildade snickare från Härjedalen som utför arbeten med högsta kvalitet. Vill du få hjälp med din husgrund eller andra byggnadsarbeten kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte för en diskussion kring ditt projekt.